Ondernemingsrecht

De ondernemingsgerichte praktijk van Axius Advocaten & Mediators beslaat een breed gebied. De juridische dienstverlening op civielrechtelijk gebied is rijk gevarieerd. Vrijwel alle kwesties vallen echter onder het contractenrecht of het buitencontractuele aansprakelijkheidsrecht.

Tot het contractenrecht behoren bijvoorbeeld arbeidsovereenkomst, de huurovereenkomst, koopovereenkomst, de opdrachtovereenkomst, de aannemingsovereenkomst, de franchiseovereenkomst, overnameovereenkomst en de financieringsovereenkomst. Wij zijn thuis op het gebied van het opstellen en beoordelen van al dit soort overeenkomsten, het begeleiden van contractsonderhandelingen en het verlenen van advies en bijstand bij (dreigende) wanprestaties. Ook incasso van vorderingen op debiteuren hoort tot ons werkgebied.

Buitencontractuele aansprakelijkheid kan zich bijvoorbeeld voordoen in geval van inbreuk op auteursrecht, merkrecht of handelsnaam. Of vormen van onrechtmatige concurrentie, misleidende reclame en dergelijke.

Wij hebben veel ervaring op het gebied van civiele procedures bij rechtbanken en arbitrage-instituten. Mocht een dergelijke procedure onvermijdelijk zijn, is de ondernemer dus ook daarvoor aan het juiste adres bij Axius Advocaten & Mediators.

Aanspreekpunten voor Ondernemingsrecht zijn:
Mr. drs. Daniƫl (G.) Schouwman (dschouwman@axiusadvocaten.nl)
Mr. Robert (A.) van Huussen (rvanhuussen@axiusadvocaten.nl)
Mr. Henk Braak (hbraak@axiusadvocaten.nl)
Mr. Claudelle Schimmel-Blom (cschimmel@axiusadvocaten.nl)

Stel een vraag

U kunt ons vrijblijvend een vraag stellen.

stel een vraag

Contact

Bel ons op: +31(0)318 584999

contact