Wie zijn wij

De naam ‘Axius’ is ontleend aan het Romeinse recht, waarop het Nederlandse rechtssysteem nog steeds gestoeld is. ‘Actie’ betekent vordering en ‘ius’ betekent recht. De samenvoeging van beide begrippen straalt dynamiek en daadkracht uit die de ervaren advocaten van Axius eigen is.

Axius werkt samen met R&A rechtspraktijk & advocatuur b.v. in een kostenverband.

De advocaten van Axius Advocaten & Mediators en R&A rechtspraktijk & advocatuur b.v. zijn werkzaam binnen verschillende rechtsgebieden. Selecteer hieronder/-naast één van de advocaten voor een korte profielschets. U kunt, indien gewenst, direct contact opnemen per telefoon of via e-mail.

 

Mr. Job (J.) Blok

advocaat / partner

Job Blok studeerde in 1993 af aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij is sinds 1994 in de advocatuur werkzaam te Veenendaal.

Job Blok houdt zich als advocaat en mediator voornamelijk bezig met familierecht (echtscheiding, beëindiging samenleving, ouderschapsplan, kinder- en/of partneralimentatie, verdeling van huwelijksgoederengemeenschap, afwikkeling van huwelijkse voorwaarden etc.).

In 2008 heeft Job Blok met succes de Specialisatieopleiding Familierecht afgerond. Hij is lid van de vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS).

Mr. Robert (A.) van Huussen

advocaat / partner

Robert van Huussen is in 1982 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Sindsdien is hij onafgebroken full time werkzaam geweest als advocaat, aanvankelijk in Arnhem en vanaf 1985 in Veenendaal.

Robert van Huussen voert als specialist ondernemingsrecht een praktijk die sterk gericht is op het bedrijfsleven. Tot zijn specialiteit behoren het contractenrecht en het schadevergoedingsrecht en vennootschapsrecht.

Het opstellen van contracten, beoordelen van contracten, begeleiding van contractsonderhandelingen, het geven van advies en bijstand bij (dreigende) wanprestaties is voor Robert van Huussen vertrouwd terrein. Hij heeft zeer ruime ervaring opgedaan in het voeren van civiele procedures zodat ook de procespraktijk tot zijn specialiteit kan worden gerekend. Verder heeft Robert van Huussen ruime ervaring opgedaan als curator en bewindvoerder in de afwikkeling van faillissement en surseances van betaling. Daardoor is hij tevens deskundig op het gebied van advisering en begeleiding van bedrijven die genoodzaakt zijn financiële problemen het hoofd te bieden, bijvoorbeeld door inkrimping of afstoten van bedrijfsonderdelen of het realiseren van een doorstart.

Mr. drs. Daniël (G.) Schouwman

advocaat / partner

Daniël Schouwman rondde zijn studie sociale wetenschappen af, waarna hij een aantal jaren in de Verenigde Staten verbleef. Hij heeft van 1983 tot 1987 rechten gestudeerd aan de universiteit van Utrecht en is sinds 1987 advocaat.

Daniël Schouwman voert een ondernemingsrechterlijke praktijk, met als specialisatie (collectief) arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht.

Lid van:
Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
Vereniging Corporate Litigation

Mr. Claudelle Schimmel-Blom

advocaat / partner

Claudelle Schimmel-Blom is in 1998 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Aanvankelijk was zij werkzaam als bedrijfsjurist bij grote international opererende ondernemingen, en sinds 2008 in de advocatuur.

Claudelle Schimmel-Blom is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, met de nadruk op de incasso- en overnamepraktijk en het contractenrecht. Alsook heeft zij ruime praktijkervaring in het adviseren en begeleiden van ondernemers in arbeidsrechtelijk gerelateerde zaken, waaronder begrepen maar niet beperkt tot ziekteverzuim en ontslagmogelijkheden.

In 2006 heeft Claudelle Schimmel-Blom het certificaat van de Grotius opleiding Corporate Transactions behaald.

Aan R&A rechtspraktijk en advocatuur b.v. wordt inhoud gegeven door:

Mr. Henk Braak

advocaat

 • afgestudeerd in 1979 aan de universiteit Groningen;
 • bijna 30 jaar partner bij Blom Advocaten in Veenendaal
 • heeft er bij het uiteenvallen van Blom Advocaten voor gekozen om zijn werkzaamheden als zelfstandige advocaat voort te zetten in R&A
 • vond een kostendelingsverband met Axius Advocaten & Mediators, waardoor R&A bovendien verzekerd is van professionele sparringpartners, op wie opdrachtgevers kunnen rekenen ingeval van een noodzaak tot praktijkwaarneming, bij vakantie of onverhoopte ziekte.
 • verdiept zich graag in de branche waarin zijn cliënten werkzaam zijn en de daarbij behorende rechtsgebieden; daarom breed georiënteerd en breed inzetbaar;
 • probeert steeds wat verder te kijken dan de grenzen die een kwestie lijkt te hebben.
 • heeft een voorkeur ontwikkeld voor het overeenkomstenrecht en het rechtspersonenrecht, maar niet in de laatste plaats voor het vastgoed, waaronder het bouwrecht en ruimtelijke ordening.
 • lid van de Vereniging voor Bouwrecht Advocaten
 • lid van een commissie voor hoger beroep van een woningwaarborgfonds.
 • in het maatschappelijk verkeer is hij ondermeer lid geweest en later voorzitter van de Commissie van Toezicht van de Rijksinrichting voor Jongens “Overberg” en als secretaris en later voorzitter van de Bedrijvenkring Veenendaal.
 • geboren in Friesland, woont in Veenendaal, is gehuwd; hobby’s: zeilen en golf.

José Kroesbergen-de Ruiter

secretaresse

José Kroesbergen-de Ruiter, werkzaam vanaf juni 2009 als secretaresse voor mr. Henk Braak, R&A rechtspraktijk & advocatuur b.v.

Vele jaren werkzaam geweest bij een makelaarskantoor en een korte periode bij een notariskantoor.

Jolanda van Asselt

secretaresse

Jolanda van Asselt is werkzaam als secretaresse voor mr. J.J. Blok en mr. C. Schimmel-Blom. Ook ondersteunt zij Bertine van Dijk bij de administratie.

Bertine van Dijk

secretaresse

Bertine van Dijk is sinds 2001, na het afronden van de Secretaresseopleiding bij Schoevers, werkzaam als secretaresse in de advocatuur.

Binnen Axius Advocaten & Mediators is zij het aanspreekpunt van Robert van Huussen en Daniël Schouwman.

Tevens is zij verantwoordelijk voor de administratie van het kantoor.

Stel een vraag

U kunt ons vrijblijvend een vraag stellen.

stel een vraag

Contact

Bel ons op: +31(0)318 584999

contact