Algemene voorwaarden laten opstellen

Wilt u algemene voorwaarden laten opstellen voor uw organisatie? Of heeft u algemene voorwaarden, maar weet u niet of ze goed aansluiten bij uw onderneming? Voor zowel het laten opstellen als beoordelen bent u bij Axius Advocaten & Mediators aan het juiste adres.

Neem contact op

Aangezien er veel verschillende bedrijven, soorten klanten en werkzaamheden zijn, kan het niet anders dan dat er ook meer verschillende algemene voorwaarden nodig zijn. Het is daarom ook zeker niet aan te raden om zomaar klakkeloos algemene voorwaarden van een onderneming uit dezelfde branche over te nemen.

Waarom algemene voorwaarden opstellen?

U bent volgens de wet niet verplicht om algemene voorwaarden op te (laten) stellen en om deze te hanteren. Echter, het is wel aan te raden om ze als ondernemer te hebben. Als u geen algemene voorwaarden heeft:

  • Kan dit bij conflicten voor een behoorlijke kostenpost zorgen, omdat u waarschijnlijk veel minder rechten heeft om op terug te vallen;
  • Geldt er geen enkele aansprakelijkheidsbeperking en bent u dus aansprakelijk voor alle geleden schade.

Daarnaast worden in algemene voorwaarden bepalingen over de betaling opgenomen. Dit kan bijdragen aan het voorkomen van wanbetalers en juridische rompslomp.

Nu denkt u misschien: “Maar dan stel ik wel even zelf een documentje op, waarin ik gewoon de aansprakelijkheid voor alle geleden schade volledig afwijs en meedeel dat ik gelijk incassokosten in rekening breng bij het overschrijden van de betalingstermijn.” Echter, als u dit doet, vernietigt een rechter deze bepalingen in een procedure altijd en heeft u er dus eigenlijk alsnog niets aan.

Maatwerk

Daarom raden wij u aan om altijd algemene voorwaarden op maat te laten maken. Laat u daarbij vooral ook adviseren over hoe deze algemene voorwaarden vervolgens moeten worden gebruikt. Want als ze op een verkeerde manier ingezet worden, hebben ze alsnog geen enkele waarde. De algemene voorwaarden zijn dan niet van toepassing. Wanneer u uw algemene voorwaarden door ons laat opstellen, bent u er zeker van dat ze aansluiten bij uw organisatie en dat u op de hoogte bent van de regels omtrent het gebruik van de algemene voorwaarden.

Vertalen van algemene voorwaarden

Wanneer u internationaal actief bent of van plan bent dat te worden, dan is het aan te raden om uw algemene voorwaarden te laten vertalen. Bij ons is het mogelijk om de voorwaarden te (laten) vertalen naar onder meer Engels, Duits, Frans en Spaans. U ontvangt van ons de algemene voorwaarden dan in zowel het Nederlands als de gekozen buitenlandse taal. Wij garanderen u dat de vertaling zowel taalkundig als juridisch klopt.

Algemene voorwaarden laten opstellen door onze juristen

Voor zowel het laten opstellen van algemene voorwaarden of het beoordelen en aanpassen van algemene voorwaarden komt u naar ons toe. Onze juristen staan voor u klaar. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Voor wie:
Ondernemers

Ontdek wat onze advocaten en juristen voor
u kunnen betekenen.

Gratis kennismaken