Laat alimentatie geen discussiepunt worden

Tijdens en na een echtscheiding lopen de gemoederen vaak hoog op. Discussie over de duur en hoogte van alimentatie is daar vaak de oorzaak van. Het kan dan lastig zijn samen om tafel te gaan zitten en afspraken te maken. Terwijl dit juist zo belangrijk is voor een goed verloop en afwikkeling van de scheiding.

Laat alimentatie geen punt van discussie worden. Zo voorkom je dat ook andere belangrijke onderwerpen, zoals de zorgregeling voor de kinderen en de verdeling, niet in overleg geregeld kunnen worden. Maak samen met een mediator of advocaat familierecht duidelijke afspraken en ga goed uit elkaar.

Gratis kennismaken Familierecht spreekuur

Alimentatie advocaat

Onze specialisten staan jou/jullie bij tijdens het gratis kennismakingsgesprek. Met concrete informatie en persoonlijke begeleiding rondom kinder- en partneralimentatie, maar ook andere zaken die bij een echtscheiding komen kijken. Zit je met vragen zoals deze:

  • Heb ik recht op partneralimentatie of moet ik dat juist betalen?
  • Kan ik aanspraak maken op kinderalimentatie?
  • Hoe hoog moet de alimentatie zijn?
  • Tot wanneer moet ik alimentatie betalen/tot wanneer krijg ik alimentatie?
  • Verandert de alimentatie als mijn situatie wijzigt (nieuwe partner, andere baan)?
  • Wat als mijn (ex-)partner de alimentatie niet wil of kan betalen?
  • Hoe zit met het alimentatie betalen in tijden van corona?

Gratis en vrijblijvend kennismaken

Plan dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Dit kan bij ons op kantoor of digitaal plaatsvinden (videobellen via Teams of eventueel WhatsApp). Maak een afspraak door te bellen of onderstaand contactformulier in te vullen. Samen gaan we aan de slag om de scheiding goed te regelen.

Alimentatie advocaten van Axius:

Ontdek wat onze alimentatie advocaten voor
u kunnen betekenen.

Gratis kennismaken