banner

Arbeidsrecht

Waar gewerkt wordt, kunnen dingen misgaan. Soms bewust, soms onbewust. Zit of komt u in een penibele situatie, dan is het fijn een specialist op het gebied van arbeidsrecht in uw hoek te hebben. 

De arbeidsrechtadvocaten van Axius Advocaten & Mediators zijn dat voor u. Wij ondersteunen zowel werkgevers als werknemers uit Veenendaal en omgeving met juridische begeleiding en advies op maat, alsook procederen en mediation.

Wanneer spreken we van arbeidsrecht?

Het arbeidsrecht gaat over afspraken die werkgever en werknemer met elkaar maken. En hoewel een dienstverband over het algemeen is vastgelegd in een arbeidsovereenkomst, werkt de praktijk soms anders. Niet alles is in de kleine letters te vangen.

Denk bijvoorbeeld aan een werknemer die langdurig ziek is maar niet arbeidsongeschikt wordt verklaard. Of een werkgever die een reorganisatie aangrijpt om massaal te ontslaan.

Wie met reorganisatie, collectief of individueel ontslag, ziekte, een arbeidsconflict of een arbeidsgeschil te maken krijgt, merkt hoe ingewikkeld deze situaties kunnen zijn. Op deze momenten kunt u wel een arbeidsrechtspecialist gebruiken.

Uw deskundige advocaat arbeidsrecht

De advocaten van ons advocatenkantoor zijn allemaal specialist in een of meerdere rechtsgebieden. Waaronder gespecialiseerde advocaten arbeidsrecht die u graag bijstaan. Bovendien bespreken zij zaken onderling, wanneer nodig met collega’s uit een ander rechtsgebied. Zo ontstaat een volledig beeld en behalen zij het beste resultaat voor u.

Bij Axius krijgt u bovendien het beste van twee werelden. De lat hoog, de drempel laag. Groot qua kennis en ervaring, maar klein genoeg om dicht naast u te staan. Wij zijn het gewend complexe zaken op te pakken, maar spreken ook gewoon uw taal.

Arbeidsrecht: van advies tot procesvoering

Wij doen op het gebied van arbeidsrecht meer dan procesbegeleiding alleen. We beginnen al bij proactief juridisch advies over arbeidsrecht. Wat kunt u tijdens een arbeidsrechtelijk conflict het beste doen? Of daarvoor al: mocht u ooit in een bepaalde situatie terechtkomen, wat is dan wijsheid? Natuurlijk helpen wij u als het zo ver komt ook in een procedure.

Dit alles doen wij voor werkgevers, werknemers en collega’s. We adviseren, informeren, bemiddelen en voeren processen. Op alles wat met arbeidsrecht te maken heeft, van ziekte en cao’s tot reorganisaties en personeelskwesties. Denk o.a. aan:

Nieuwsgierig? Lees onze blogs over arbeidsrecht voor meer tips en informatie. Of vraag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om te ontdekken wat onze arbeidsrechtadvocaten en arbeidsjurist voor u kunnen betekenen.

Laatste blogs:

bekijk alle blogs

Jurist bij een advocatenkantoor: maak kennis met Bertine

Prejudiciƫle vragen over corona en huurkorting bij bedrijfsruimten

Pensioenverevening bij echtscheiding: let op de termijn!