Bestuursrecht

Een bestemmingsplan laten controleren. Bezwaar aantekenen tegen een bouwvergunning. Een last onder dwangsom of bestuursdwang aanvechten. Stuk voor stuk voorbeelden van zaken die onder het bestuursrecht vallen. En waar u zich als burger of ondernemer misschien niet dagelijks mee bezig houdt, maar toch mee te maken kunt krijgen. Wat doet u dan?

Misschien wilt u afwijken van een bestemmingsplan, bezwaar aantekenen tegen de WOZ-waarde, of bent u derde belanghebbende. Of u heeft gewoon een vraag, bijvoorbeeld over omgevingsvergunningen, exploitatie- of horecavergunningen, overheidsaansprakelijkheid of permanent wonen op een recreatiepark. Een advocaat bestuursrecht in Veenendaal van Axius helpt u daarbij. Maak gratis kennis met één van hen:

Gratis kennismaken

Voor wie:
Particulieren, bedrijven, (semi-)overheden

Axius:
Bestemmingsplan • (omgevings)vergunning • dwangsom • bestuursdwang • planschade • sluiting van gebouwen • openbaarheid van wegen • horeca • subsidies

Wanneer spreken we van bestuursrecht?

Bestuursrecht is een rechtsgebied dat te maken heeft met de relatie tussen de overheid en burgers of bedrijven. Die relatie is vastgelegd in de Algemene wet bestuursrecht (AWB) en kan te maken hebben met allerlei zaken, van bestemmingsplannen en vergunningen tot openbare orde- en handhavingsbesluiten. In feite beslaat bestuursrecht verschillende categorieën, zoals het omgevingsrecht, het bouwrecht, het ruimtelijk ordeningsrecht en het openbare-orderecht.

Voorbeelden van bestuursrechtelijke vragen zijn:

Waarom een advocaat omgevingsrecht of bestuursrecht?

Juist omdat bestuursrecht zo’n breed en vaak complex vak is, is het fijn om iemand aan uw zijde te hebben die u adviseert en ondersteunt. Bijvoorbeeld als u er zeker van wilt zijn dat een bestemmingsplan juridisch sterk is, of wanneer u wilt weten wat u moet doen bij de sluiting van een woning of bedrijfspand.

En mocht het toch op een proces uitlopen, dan is het prettig om dit niet alleen te hoeven doen. Want hoewel u sinds medio 2021 ruimere toegang tot de bestuursrechter heeft, moet u alsnog stevig in uw schoenen staan om een besluit van de overheid aan te vechten.

Gratis kennismaken bestuursrechtadvocaat Veenendaal

De bestuursrecht- en omgevingsrecht advocaten van Axius staan u bij in welke fase van de strijd u zich ook bevindt. Met persoonlijk advies, of als het erop aankomt tijdens een proces. Leg uw kwestie gerust aan ons voor tijdens een gratis kennismakingsgesprek.

Bestuursrecht advocaat van Axius:

Ontdek wat onze bestuursrecht advocaat voor u kunnen betekenen.

Gratis kennismaken