Echtscheidingsadvocaat Ede

Wilt u op een constructieve, menselijke manier uw scheiding regelen? Bent u op zoek naar een echtscheidingsadvocaat in omgeving Ede? De specialisten van Axius Advocaten & Mediators staan u bij tijdens het gehele proces. Met persoonlijk advies over wat u het beste kunt doen of – als het zover komt – in een procedure.

Familierecht inloopspreekuur Gratis kennismaken

Wanneer heb ik een echtscheidingsadvocaat nodig?

Als u wilt scheiden, moet er formeel een verzoek tot echtscheiding ingediend worden bij de rechter. Alleen een echtscheidingsadvocaat kan dit doen. Is er sprake van een geregistreerd partnerschap, waarbij geen minderjarige kinderen betrokken zijn? Dan is het inschakelen van een advocaat niet verplicht.

Als u samen de scheiding wilt regelen, dan kiest u voor een gezamenlijke advocaat. Hierbij kiest de echtscheidingsadvocaat geen partij en behartigt beide belangen. Echter, in de praktijk komt het ook voor dat de partners niet meer met elkaar om tafel willen. U schakelt dan beiden uw eigen echtscheidingsadvocaat en bespreekt met deze advocaat uw voorstel voor het regelen van de scheiding. Beide advocaten proberen vervolgens tot overeenstemming te komen. Als dit niet lukt, komt het tot een procedure bij de rechtbank. Hierbij ondersteunt de advocaat eveneens.

Prettig uw scheiding regelen met onze mediator

Eigenlijk wilt u te allen tijde voorkomen dat uw echtscheiding een rechtszaak wordt. Laat daarom een mediator u helpen. Onze mediator helpt u bij het vastleggen van belangrijke zaken op een zo prettig mogelijke manier. Dit gaat bijvoorbeeld over de alimentatie, de woning en de omgang met de kinderen. Afspraken waar beide partijen achter kunnen staan, omdat u er samen over beslist hebt en u niets wordt opgelegd. Een prettige en snelle manier om uw echtscheiding te regelen. Bovendien is mediation vaak een stuk goedkoper dan de gang naar de rechter. Aangezien onze mediator ook echtscheidingsadvocaat is (lid van de vFAS en de MFN), kan hij ook de stukken indienen bij de rechtbank. Hiermee bespaart u aparte kosten van een echtscheidingsadvocaat.

Schakel de echtscheidingsadvocaat in Ede in

Bent u op zoek naar een echtscheidingsadvocaat in omgeving Ede? Wij staan u bij op elk moment in het proces. Op het gebied van familierecht zijn wij gespecialiseerd in:

  • Mediation
  • Verbreking samenleving
  • Ouderschapsplan
  • Echtscheidingsconvenant
  • Omgangsregeling
  • Alimentatie
  • Verdeling huwelijks goederengemeenschap
  • Afwikkeling huwelijkse voorwaarden

Gratis kennismaken

Voor meer informatie of een eerste kennismaking bent u welkom tijdens het gratis familierecht inloopspreekuur (elke dinsdag van 16:30 – 18:30 uur). Of plan een kosteloos persoonlijk kennismakingsgesprek in met één van onze specialisten. Wij helpen u graag het beste te maken van een vervelende situatie.

Ontdek wat onze echtscheidingsadvocaten voor
u kunnen betekenen.

Gratis kennismaken