banner

Echtscheidingsadvocaat Veenendaal

Wil je op een constructieve en menselijke manier jouw scheiding regelen?  Wij van Axius Advocaten & Mediators staan klaar om je bij te staan tijdens het gehele proces. 

Wanneer moet ik een echtscheidingsadvocaat inschakelen?

Alleen een echtscheidingsadvocaat kan een verzoek tot echtscheiding indienen bij de rechter. Een echtscheidingsadvocaat is dus onmisbaar bij iedere scheiding. Alleen bij het ontbinden van een geregistreerd partnerschap, waarbij geen minderjarige kinderen betrokken zijn, is het inschakelen van een advocaat niet verplicht. 

Een gezamenlijke of eigen echtscheidingsadvocaat?

Willen jullie de scheiding samen regelen, dan kiezen jullie voor een gezamenlijke advocaat. De echtscheidingsadvocaat kiest geen partij en behartigt beide belangen.

Het komt in de praktijk ook voor dat partners niet meer met elkaar om tafel kunnen en genoodzaakt zijn om allebei een echtscheidingsadvocaat in de arm te nemen. Met je eigen echtscheidingsadvocaat bespreek je jouw voorstel voor het regelen van de scheiding. Je partner doet dit met zijn of haar eigen advocaat. Beide advocaten proberen vervolgens tot overeenstemming te komen. Lukt dit niet, dan komt het tot een procedure bij de rechtbank.

Echtscheidingsadvocaat na mediation

Heb je een mediator van Axius ingeschakeld om de echtscheiding te regelen? Het convenant moet dan nog steeds door een advocaat worden ingediend bij de rechter. Bij Axius is de mediator tevens advocaat. Hij kan daarom de stukken indienen bij de rechtbank. Hiermee bespaar je aparte kosten van een echtscheidingsadvocaat.

Echtscheidingsadvocaat Veenendaal

Op zoek naar een echtscheidingsadvocaat in omgeving Veenendaal? Wij staan klaar om je bij te staan. Met persoonlijk advies over wat je het beste kunt doen, of als het zo ver komt in een procedure.

Op het gebied van familierecht zijn wij gespecialiseerd in:

Laatste blogs:

bekijk alle blogs

Voorstel: pensioen automatisch verdelen bij echtscheiding

Uw debiteur failliet? Recht van reclame mogelijk uw laatste redmiddel

Als bestuurder privé aansprakelijk. Valt daar nog wat aan te doen?

concept en design