Echtscheidingsadvocaat Veenendaal

Wilt u op een constructieve en menselijke manier uw scheiding regelen? Als echtscheidingsadvocaat in Veenendaal staan de specialisten van Axius Advocaten & Mediators u bij tijdens het gehele proces.

Familierecht inloopspreekuur Gratis kennismaken

Wanneer moet ik een echtscheidingsadvocaat inschakelen?

Alleen een echtscheidingsadvocaat kan een verzoek tot echtscheiding indienen bij de rechter. Een echtscheidingsadvocaat is dus onmisbaar bij iedere scheiding. Alleen bij het ontbinden van een geregistreerd partnerschap, waarbij geen minderjarige kinderen betrokken zijn, is het inschakelen van een advocaat niet verplicht.

Een gezamenlijke of eigen echtscheidingsadvocaat?

Willen jullie de scheiding samen regelen, dan kiezen jullie voor een gezamenlijke advocaat. De echtscheidingsadvocaat kiest geen partij en behartigt beide belangen.

Het komt in de praktijk ook voor dat partners niet meer met elkaar om tafel kunnen en genoodzaakt zijn om allebei een echtscheidingsadvocaat in de arm te nemen. Met uw eigen echtscheidingsadvocaat bespreekt u uw voorstel voor het regelen van de scheiding. Uw partner doet dit met zijn of haar eigen advocaat. Beide advocaten proberen vervolgens tot overeenstemming te komen. Lukt dit niet, dan komt het tot een procedure bij de rechtbank. Hierbij ondersteunt de advocaat eveneens.

Echtscheidingsadvocaat na mediation

Heeft u een mediator ingeschakeld om de echtscheiding te regelen? Het convenant moet dan nog steeds door een advocaat worden ingediend bij de rechter. Bij Axius is de mediator tevens advocaat (lid van de vFAS en de MFN). Hij of zij kan daarom de stukken indienen bij de rechtbank. Hiermee bespaart u aparte kosten van een echtscheidingsadvocaat.

Echtscheidingsadvocaat Veenendaal

Op zoek naar een echtscheidingsadvocaat in omgeving Veenendaal? Wij staan klaar om u bij te staan. Met persoonlijk advies over wat u het beste kunt doen, of als het zo ver komt in een procedure.

Op het gebied van familierecht zijn onze advocaten in Veenendaal gespecialiseerd in:

  • mediation
  • verbreking samenleving
  • ouderschapsplan
  • echtscheidingsconvenant
  • omgangsregeling
  • alimentatie
  • verdeling huwelijks goederengemeenschap
  • afwikkeling huwelijkse voorwaarden

Voor meer informatie of een eerste kennismaking bent u welkom tijdens het gratis familierecht inloopspreekuur (elke dinsdag van 16:30 – 18:30 uur). Of plan kosteloos een persoonlijk kennismakingsgesprek in met een van onze specialisten. Wij helpen u graag het beste te maken van een vervelende situatie.

Ontdek wat onze echtscheidingsadvocaten voor
u kunnen betekenen.

Gratis kennismaken