banner

Indexering alimentatie 2022 vastgesteld op 1,9%

Jaarlijks wijzigen op 1 januari de alimentatiebedragen. Dat noemen we de indexering van alimentatie. De indexering van alimentatie 2022 is vastgesteld op 1,9%. Dat betekent dat per 1 januari 2022 de alimentatiebedragen met 1,9% omhoog gaan.

Zelf de nieuwe alimentatie 2022 berekenen

Benieuwd wat de alimentatieindexering 2022 concreet voor jouw situatie betekent? Op de website van het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) kun je zelf heel makkelijk jouw geïndexeerde alimentatie voor 2022 berekenen:

Bereken jouw alimentatie 2022

Wettelijk verplicht voor kinder- en partneralimentatie 2022

Deze wettelijke indexering geldt voor zowel partner- als kinderalimentatie in 2022. Verder is de indexering van toepassing op alimentatie die is vastgesteld door de rechter én alimentatie die bij overeenkomst tussen partijen is vastgesteld. Dit is alleen anders als de wettelijke indexering bij overeenkomst of bij rechterlijke uitspraak is uitgesloten.

Hoe wordt de indexering alimentatie vastgesteld?

Het percentage waarmee de alimentatie indexeert, wordt jaarlijks vastgesteld door de Minister van Veiligheid en Justitie. De minister baseert zich daarbij op de door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) jaarlijks vastgestelde gemiddelde stijging van de lonen in Nederland: het loonindexcijfer. De hoogte van het indexeringspercentage kan dan ook per jaar verschillen.

Vragen over de indexering alimentatie 2022?

Heb je vragen over de indexering van partner- of kinderalimentatie in 2022? Of wil je ergens anders meer over weten, bijvoorbeeld over scheiding, alimentatie of de omgangsregeling? Neem dan gerust contact op met een van onze familierechtadvocaten of mediator. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek helpen we je graag verder.

Gratis kennismaken

Ook interessant:

< Terug naar overzicht