banner

Bronzen plak voor Danique op pleitwedstrijd

Onze advocaat familierecht Danique Linders heeft super goed gepresteerd op de plaatselijke pleitwedstrijd 2021 van de Jonge Balie Midden-Nederland. Met haar pleidooi heeft zij namelijk de derde plek behaald! Als collega’s zijn wij natuurlijk super trots op Danique. Daarom vertellen we hier graag meer over haar prestatie.

Danique Linders tijdens de plaatselijke pleitwedstrijd 2021

Volgende stap als advocaat

Jaarlijks organiseert de Vereniging de Jonge Balie Midden-Nederland een pleitwedstrijd. Een leuke gelegenheid om collega-advocaten te ontmoeten, en met hen te sparren als oefening voor het ‘echte werk’.

Hoe word je eigenlijk advocaat?

Iedere advocaat-stagiair zet dan ook z’n beste beentje voor, met een pleidooi om een puntje aan te kunnen zuigen. En niet alleen omdat dit verplicht is, maar ook omdat je als advocaat altijd het beste resultaat nastreeft. Danique is dan ook niet zomaar voor de voldoende gegaan, maar voor een topprestatie.

Te mooi om waar te zijn

De casus, ‘Too good to be true’, beschrijft het fictieve bedrijf SwitchMoney (een cryptovaluta-app) van Zack Markerberg, die van zijn jeugdvriend Job Stevens een investering van €200.000 ontvangt in ruil voor de gebruikelijke zekerheidsrechten. Als een aantal jaar later SwitchMoney plots failliet verklaard wordt, de jaarrekeningen vervalst blijken te zijn en Job’s investering als sneeuw voor de zon verdwijnt, komt het tot een rechtszaak tussen de twee jeugdvrienden. Aan Danique de taak om te pleiten voor eiser Job Stevens.

Een gedreven pleidooi

Een slimme zet: Danique maakt de casus eerst herkenbaar voor de doorsneeman. Crypto’s zijn booming: iedereen heeft er wel van gehoord en menig persoon heeft er zelf in geïnvesteerd. Wat nu als het jouw geld zou zijn dat als zand door je vingers zou verdwijnen? Terwijl je dacht dat het niet mis kon gaan, en al helemaal als dat zou zijn door het handelen van iemand die je beschouwd als vriend?

Vervolgens zet Danique de feiten kraakhelder op een rij. Ze vertelt precies wat er is gebeurd en op welke manier de gedaagde aansprakelijk gesteld zou moeten worden. Dit duidelijk uiteen gezet hebbende, windt ze geen doekjes om de eisen: de gedaagde heeft onrechtmatig gehandeld en haar cliënt bewust misleid, en dient haar cliënt dan ook te vergoeden voor de geleden en nog te lijden schade.

Met dit gedreven pleidooi is het niet zo vreemd dat Danique de ‘bronzen plak’ heeft bemachtigd. Wij feliciteren onze collega van harte en hopen nog vele andere mijlpalen met haar mee te maken!

terug naar overzicht