banner

Start nieuwe groep voor Kinderen in Echtscheidingsituatie (KIES)

Onze samenwerkingspartner Familieraad start met Kinderpraktijk Margriet een groep voor Kinderen in Echtscheidingssituatie (KIES).

Axius Advocaten & Mediators werkt samen met Familieraad, voor begeleiding van zowel gescheiden ouders als hun kinderen. Familieraad start met Kinderpraktijk Margriet een nieuwe KIES-groep,  op dinsdag 10, 17, 24 november en 1 december 2015.

Wat is KIES?
KIES staat voor Kinderen IEchtscheidings Situatie.

Wanneer ouders gaan scheiden, worden zij begeleid door advocaten, mediators en andere professionals. Volgens de wet moeten kinderen ook betrokken worden bij het ouderschapsplan. Het gaat om hen!

KIES kan bijdragen aan het opstellen van een passend ouderschapsplan en een goede omgangsregeling. Met KIES krijgen kinderen een stem in het scheidingsproces en krijgen zij de ruimte om de scheiding op hun eigen manier te verwerken.

Hoe werkt KIES?
De KIES-trainers bieden kinderen van scheidende of gescheiden ouders een veilige plek in een overzichtelijke groep met lotgenoten aan. De kinderen worden in 4 bijeenkomsten van 1,5 uur begeleid met praat- en speloefeningen. Hier kunnen zij hun verhaal kwijt, vinden ze (h)erkenning en worden ze sterker.
Zij leren hun gevoelens, wensen en belangen te verwoorden. Dit kan leiden tot betere afspraken, komt een gezonde ontwikkeling ten goede en voorkomt onnodige problemen.

In de ogen van Familieraad en Kinderpraktijk Margriet hebben kinderen recht op begeleiding. Het is belangrijk hen te helpen bij het leren om te gaan met de nieuwe situatie.
Alle kinderen zijn welkom vanaf 6 jaar. Er wordt gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen.

De KIES-trainers spreken met de ouders voorafgaand aan en aan het einde van de bijeenkomsten. De nabespreking kan plenair met de andere ouders van de kinderen uit de KIES-groep plaatsvinden. Natuurlijk kan er, indien gewenst, ook een individueel gesprek plaatsvinden waarin gerichte adviezen worden gegeven over opvoeding, communicatie en omgang.

Wanneer vinden de KIES bijeenkomsten plaats?
De eerstvolgende KIES-groep zal bijeenkomen op dinsdagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur, op 10 november, 17 november, 24 november en 1 december 2015.

Alle bijeenkomsten van KIES Utrechtse Heuvelrug vinden plaats in Gezondheidscentrum De Bosrand in Driebergen in Kinderpraktijk Margriet.

Wat kosten de KIES-trainingen?
Normaal gesproken zijn de kosten voor de KIES bijeenkomsten in totaal  
€ 250,--. Er geldt echter voor de aankomende groep een najaarsaanbieding, namelijk een totaalbedrag van € 100,--.

Aanmelden of meer informatie
Aanmelden kan via info@familie-raad.nl of via de website van Familieraad. Op deze website kunt u ook terecht voor meer informatie over Familieraad en/of de KIES Utrechtse Heuvelrug.

Van harte aanbevolen
Axius Advocaten & Mediators beveelt KIES Utrechtse Heuvelrug van harte aan!
 

terug naar overzicht