banner

Mediation

In een echtscheidingssituatie kom je vaak lijnrecht tegenover iemand te staan, waarmee je ooit volledig op één lijn zat. Toch kom je liever niet bij de rechter terecht. Laat een mediator je helpen.

Onze mediator helpt bij het vastleggen van belangrijke zaken, op een zo prettig mogelijke manier. In plaats van te procederen, kun je de hulp van onze mediator inschakelen om afspraken te maken. Bijvoorbeeld over de alimentatie, de woning en de omgang met de kinderen. Afspraken waar beide partijen achter kunnen staan, omdat je er samen over beslist hebt en je niets wordt opgelegd. Een prettige en snelle manier om je echtscheiding te regelen.

Er bestaat eigenlijk geen echtscheiding die niet met een mediator te regelen valt.  Zeker wanneer je het behoud of het herstel van een goede verstandhouding belangrijk vindt. Mediation vindt daarom ook op vrijwillige basis plaats. Waarbij elke partij (dus ook de mediator) zich kan terugtrekken. Maar natuurlijk doen we er als mediator alles aan om het niet zo ver te laten komen. En trekken we alle registers open om tot een creatieve en menselijke oplossing te komen. Eentje die nauw aansluit op persoonlijke verwachtingen en waarin de dialoog centraal staat.

Mediator én advocaat

Mediation is vaak een stuk goedkoper dan de gang naar de rechter. Onze mediator is bovendien ook advocaat. Hij kan daarom de stukken indienen bij de rechtbank. Hiermee bespaar je aparte kosten van een echtscheidingsadvocaat.

Wil je op een constructieve en menselijke manier jouw scheiding regelen? Wil je afspraken maken met behulp van een gecertificeerd mediator die alle opties en consequenties voor je op een rijtje zet? Wij staan klaar om je bij te staan.

Een mediator voor wie?
Partners, echtgenoten, familie, ouders en kinderen

Onze mediator helpt bij:
(echt)scheidingsituaties • verbreking samenleving • ouderschapsplan • echtscheidingsconvenant • omgangsregeling • alimentatie • verdeling huwelijks goederengemeenschap • afwikkeling  huwelijkse voorwaarden

gratis kennismaken     familierecht spreekuur
 

    

Axius Advocaten & Mediators werkt samen met Familieraad, voor begeleiding van zowel gescheiden ouders als hun kinderen.

Mediation advocaten van Axius: