Mag de omgangsregeling in verband met corona worden gewijzigd?

Category: Partners & relaties

De meeste gescheiden ouders hebben een ouderschapsplan laten opmaken of zelf opgemaakt. De kans is groot dat er in dat ouderschapsplan een zorg- en contactregeling (lees: omgangsregeling) is overeengekomen.

Als het praktisch uitvoerbaar is, is het aan te raden dat ouders zich aan het ouderschapsplan houden. De reguliere beschikbaarheid kan afwijken van de huidige beschikbaarheid, vanwege de bijzondere omstandigheden door het coronavirus.

Mochten ouders in onderling overleg af willen wijken van het ouderschapsplan gezien de huidige omstandigheden, dan is dat eveneens een correcte keuze. Zorg in dit laatste geval voor concrete afspraken waar beide partijen mee instemmen, zodat voor beide ouders helder is wat op welk tijdstip wordt verwacht.

Wat als ik er met mijn partner niet uitkom over de zorg- en contactregeling?

Bepaalde gevallen vragen om een specifieke regeling. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin de ene partner parttime in de zorg werkt en de ander fulltime ondernemer is. De fulltime ondernemer is nu veel beschikbaar vanwege de vermindering van klanten door de coronacrisis.

In het meest ideale geval stellen beide partners zich flexibel op. Indien dit niet gebeurt, schakelt u het beste de hulp in van iemand die u als ouder(s) kan helpen het probleem op te lossen. Mocht dit geen soelaas bieden, dan kan er een familierechtadvocaat of mediator aan te pas komen.

Als overleg met uw ex-partner niets oplevert, kan met tussenkomst van een advocaat een kort geding worden gestart, waarbij de advocaat de rechter zal vragen een (tijdelijke) wijziging van de zorg- en contactregeling door te voeren.

Geschreven door:

Beheerder

Beheerder.
Heeft u een vraag? Neem contact op.

T: 0318 - 584 999
E: info@axiusadvocaten.nl

Ontdek wat onze advocaten voor
u kunnen betekenen.

Gratis kennismaken