Moet ik het loon doorbetalen van een werknemer die op vakantie gaat naar een land met een negatief reisadvies?

Category: Werkgevers

Niet altijd. Het hangt ervan af of u als werkgever de werknemer, vóórdat deze op vakantie gaat naar een land met een kleurcode oranje of rood of bij het verschieten van de kleurcode van geel naar oranje, wijst op de mogelijke gevolgen als deze tijdens de vakantie besmet raakt met het coronavirus of in quarantaine moet.

Doet u dit niet, dan is het uw risico als werkgever ingeval de werknemer ziek wordt of in quarantaine moet.

Doet u dit wel, dan kunt u als werkgever bepalen of 1) vakantiedagen moeten worden opgenomen, 2) er sprake zal zijn van onbetaald verlof, of 3) dat het loon niet wordt doorbetaald. U dient dit wel op voorhand kenbaar te maken aan de werknemer. Indien de werknemer dan besmet raakt met het coronavirus of in quarantaine moet, komt dit voor diens eigen risico.

Het is hierbij van belang of de werknemer thuis kan werken. Zo ja, dan is deze in staat arbeid te verrichten en kunnen er dus geen vakantiedagen worden ingehouden, hoeft er geen sprake te zijn van onbetaald verlof en hoeft te loondoorbetaling niet te worden stopgezet.

Bewust risico

Indien de werknemer naar een vakantieland waar al kleurcode geel of oranje voor geldt afreist, of als er op het moment van uw vertrek al indicaties aanwezig zijn dat de kleurcode van geel naar oranje zal verschieten, dan wordt er beredeneerd dat de werknemer bewust het risico van besmetting of quarantaine op zich neemt. Dit risico komt dan dus niet voor uw rekening als werkgever.

Geschreven door:

Beheerder

Beheerder.
Heeft u een vraag? Neem contact op.

T: 0318 - 584 999
E: info@axiusadvocaten.nl

Ontdek wat onze advocaten voor
u kunnen betekenen.

Gratis kennismaken