Wat kan ik als werkgever doen als ik door corona in financiële problemen raak?

Category: Werkgevers

Tot 17 maart 2020 was de regeling Werktijdverkorting (WTV) van kracht. Inmiddels geldt de speciaal voor de coronacrisis geïntroduceerde tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Indien de WTV reeds is toegekend, dan blijft deze vergunning van kracht. De lopende WTV-aanvragen zullen worden beschouwd als NOW-aanvragen waardoor er geen nieuwe aanvraag in te hoeven worden gediend.

De NOW is in het leven geroepen om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies te compenseren, zodat zij hun werknemers met een vast en met een flexibel contract (ook oproep- en uitzendkrachten) door kunnen betalen. Ook bepaalde werkgevers die hun zaak uit voorzorg hebben besloten, komen in aanmerking voor de NOW. De tegemoetkoming kan voor drie maanden aangevraagd worden, met de mogelijkheid tot verlenging – eventueel onder andere voorwaarden – met nog eens drie maanden. Ondernemers met omzetverlies vanaf 1 maart 2020 komen voor deze tegemoetkoming in aanmerking.

De NOW 1.0 liep van maandag 6 april 2020 tot 31 mei 2020. Vanaf 6 juli 2020 kunt u bij het UWW een aanvraag indienen voor de NOW 2.0.

Meer over de NOW 2.0

Komt u als ondernemer in de financiële problemen en kunt u daardoor bijvoorbeeld de alimentatie niet meer betalen? Ook op het gebied van familierechtelijke zaken staan wij u bij. Lees meer over familierecht en corona.

Geschreven door:

Beheerder

Beheerder.
Heeft u een vraag? Neem contact op.

T: 0318 - 584 999
E: info@axiusadvocaten.nl

Ontdek wat onze advocaten voor
u kunnen betekenen.

Gratis kennismaken