Wat moet ik doen als ik de alimentatie (tijdelijk) niet kan betalen?

Category: Partners & relaties

Het kan nu voorkomen dat een alimentatieplichtige ouder vanwege het coronavirus minder gaat verdienen of zelfs geen inkomen meer heeft. Wat nu als deze ouder niet langer aan de verplichting kan voldoen?

In eerste instantie is het raadzaam dat de ex-partners de situatie met betrekking tot de kinderalimentatie met elkaar bespreken. In de meeste gevallen lukt het om er een akkoord te bereiken met een tijdelijke verlaging of stopzetting van de alimentatie. Leg deze afspraken bij voorkeur vast per e-mail of op papier, zodat er naderhand minder snel discussie kan ontstaan.

Gaat de alimentatiegerechtigde ouder niet akkoord met een tijdelijke verlaging of het tijdelijk stopzetten van de alimentatiebetaling, maar kan de alimentatieplichtige ouder het niet langer betalen, dan kan met tussenkomst van een advocaat een kort geding worden gestart, teneinde te proberen de alimentatie op die manier in ieder geval tijdelijk te verlagen.

Houdt de verslechterde financiële situatie aan? In dat geval is het raadzaam een familierechtadvocaat of mediator in te schakelen om de alimentatie te laten herberekenen en zo nodig een bodemprocedure bij de rechtbank te laten beginnen met het verzoek aan de rechtbank de alimentatie (structureel) naar beneden bij te stellen.

Geschreven door:

Beheerder

Beheerder.
Heeft u een vraag? Neem contact op.

T: 0318 - 584 999
E: info@axiusadvocaten.nl

Ontdek wat onze advocaten voor
u kunnen betekenen.

Gratis kennismaken